Disney har nu berättat mer om sin nya streamingtjänst som kommer att lanseras den 12 november  i USA och sedan stegvis rullas ut i andra länder. För 6.99 dollar i månaden får abonnenter 4K material, möjlighet att ladda ned och se i efterhand och tillgång till flera exklusiva tv-serier och filmer.

Disney + kommer att innehålla Disneys eget material, Marvel, Star Wars, Pixar och hela 20th Century Fox katalog. Under sin information till investerare under gårdagen så berättade Disney också att The Simpsons kommer att vara exklusivt för Disney +. 

Från start så kommer flera av Disneys klassiker att finns tillgängliga – Den lilla sjöjungfrun, Snövit, Aladin och Skönheten och odjuret för nämna några. Hela Star Wars-katalogen kommer också att finnas på tjänsten tillsammans med alla Marvels hjältar, Iron Man, Captain America, Black Panther med flera.

Serier

Disney + kommer även att innehålla flera spinoffs och tv-serier som bygger på flera av figurerna – The Falcon and The Winter Soldier (Marvel) och flera animerade tv-serier som bygger på Star Wars kommer också för tjänsten. Enligt Disneys egna uppgifter så kommer tjänsten att innehålla över 7500 tv-avsnitt och mer än 500 filmer.

Plattformar

Disney säger vidare att tjänsten kommer att finns för de flesta plattformarna vilket betyder att du kan räkna med att den kommer att finnas för Apple TV och som app för iOS.

Det finns inga andra datum än den amerikanska lanseringen i den information som Disney nu lämnat ut så när det kan bli dags för en lansering i Sverige vet vi inte.

Här kan du läsa mer


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här