Disney har nu slutfört köpet av Fox och rättigheterna till Deadpool, Simpsons, X-Men och flera andra stora publiksucceér.

Disney har betalat 71 miljarder dollar för rättigheterna och det är den andra rktigt stora affären i nöjesbranschen. Tidigare så köpte AT&T Warner för 81 miljarder dollar.

The deal helps Disney further control TV shows and movies from start to finish – from creating the programs to distributing them though television channels, movie theaters, streaming services and other ways people watch entertainment. Disney would get valuable data on customers and their entertainment-viewing habits, whoch it can then use to sell advertising.

Disney CEO Bob Iger said in an earnings call in February that Disney Plus and other direct-to-consumer businesses are Disney’s “No. 1 priority.”

CNS News


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här