monolingual

Radera filer du inte behöver med Monolingual

I macOS följer det med språkfiler för mängder av språk som du säkerligen aldrig kommer att aktivera eller använda i din dator. Tillsammans med språkfilerna finns mängder av annan information som du säkert inte heller behöver ha i din dator. Monolingual raderar de filerna vilket ger en hel sparat lagringsutrymme.

Programmet är dessutom helt gratis men en liten varning innan du drar igång med att radera filer – behåll svenska och de engelska versionerna (minst). Då riskerar du inte att kasta något som du kanske sedermera vill ha kvar. Skulle du ångra dig så går det att installera om OS X och lägga tillbaka filerna men som sagt behåll modersmålet och de engelska versioner så är du på den säkra sidan.

Monolingual is a program for removing unnecesary language resources from OS X, in order to reclaim several hundred megabytes of disk space. If you use your computer in only one (human) language, you may not need to be taking up space on your hard drive with extraneous localization files. Monolingual will locate and eliminate these space-wasting files.

What’s New in Monolingual

Version 1.8.2:

  • Fixed size reporting issue

Requirements for Monolingual

  • Intel, 64-bit processor
  • macOS 10.12 or later

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här