Då vi under hösten har sett fler exempel av nätfiske mot organisationer vill vi uppmärksamma detta igen, läs gärna vår artikel från i somras:

En ny våg av ökande nätfiske har observerats i de nordiska länderna och med anledning av detta kommer denna uppdatering. Angreppen riktas främst mot företag med Exchange-instanser i Office 365. Förlusterna vid sådana angrepp kan uppgå till stora belopp.

En användare lockas via mejl att besöka en falsk webbsida där hen uppmanas ange inloggningsuppgifter till sitt mejlkonto. Bedragarna loggar sedan själva in på mejlkontot via Outlook Web Access. Om kontot ser tillräckligt intressant ut ändrar de inställningarna för kontot så att inkommande mejl, eller en kopia av mejlen, eftersänds till bedragarnas egna mejlkonto. Inställningar för eftersändning syns inte i administrationsgränssnittet för kontot varför användaren inte känner till att så sker.

CERT.se

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här