Tech that can decode your brain activity and reveal what you’re thinking and feeling is on the horizon, says legal scholar and ethicist Nita Farahany. What will it mean for our already violated sense of privacy? In a cautionary talk, Farahany warns of a society where people are arrested for merely thinking about committing a crime (like in “Minority Report”) and private interests sell our brain data — and makes the case for a right to cognitive liberty that protects our freedom of thought and self-determination.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This