Det republikanska partiets e-postsystem hackades inför mellanårsvalet, skriver Politico. Tusentals mail ska ha stulits vid intrången som uppges ha startat redan i april i år.

Det finns inga uppgifter om vem eller vilka som misstänks ligga bakom intrången som nu utreds av FBI och anlitade säkerhetskonsulter.

The email accounts of four senior aides at the National Republican Congressional Committee were surveilled for several months, the party officials said. The intrusion was detected in April by an NRCC vendor, who alerted the committee and its cybersecurity contractor. An internal investigation was initiated, and the FBI was alerted to the attack, said the officials, who requested anonymity to discuss the incident.

Politico

Inte publicerats

Så här långt så har ingen av den information som stulits dykt på på nätet och det republikanska partiet har valt att inte gå ut med informationen om intrånget – inte förrän Politico kom med sitt avslöjande.

But the fact that the NRCC was hacked and withheld that information is likely to prove embarrassing at a time when Republicans are grappling with an election in which they lost 40 seats and control of the House. President Donald Trump has also claimed that Republicans are better than Democrats at cybersecurity, explaining why one party was hacked in 2016 but the other was not.

Politico

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This