RaeLynn’s new album, WildHorse, comes out March 24.

 

Plötsligt händer det – du hittar en ny artist, någon du aldrig hört talas om tidigare men som snabbt fyller din tillvaro med musik, massor av musik. En dag så fanns hon där som ett tips från Apple Music, RaeLynn.

Platinablond med röda läppar så ser hon ut som en filmstjärna från 1950 eller 1960-talet och det gjorde mig lite skeptisk inledningsvis men du ska som bekant inte döma boken efter omslaget och RaeLynn låter allt annat än 1950 eller 1960. Hon rör sig i det amerikanska gränslandet mellan pop och country. Samma mylla som fött Faith Hill, Shania Twain och megastjärnan Taylor Swift.

Rätt skivback

I USA är det inte helt oviktigt att landa i rätt skivback och tillhör du nu den generation som aldrig ställt lp-skivor i ölbackar så fattar du inte alls vad jag menar men det handlar om rätt etikett, rätt musiktyp. I USA säljer det som klassas som country bättre och mer än pop och rock. Det betyder inte nödvändigtvis, eller snarare inte alls, att det handlar om hästjazz.

Raelynn är artistnamnet hon heter Racheal Lynn Woodward, född 1994 i Baytown, Texas. Hon dök först upp i tv.serien The Voice som en av tävlingsdeltagarna och slogs ut i kvartsfinalen. Sedan 2012 är hon en etablerad artist som skriver sin egen musik för sina egna album eller för andras skivor. I år kom Tailgate (ovan) och nedan hittar du en av hennes större hits, God Made Girls.

 

Du hittar Raelynn på Apple Music.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This