Apple har åtgärdat den säkerhetsbugg sin finns i tidigare versioner och som kan leda till att obehöriga tar sig förbi pinkod och inloggning i en iOS-enhet.

Det är inte första gången som det som kallas “bypass” buggar har hittats i iOS. Det är svagheter som ibland kan exploateras av obehöriga för att komma åt information eller ta sig förbi pinkod och lösenord i en låst iOS-enhet.

 

Den senaste uppdateringen, iOS 12.1.1, åtgärdar den senaste hittade svagheten tillsammans med flera andra viktiga buggfixar. Därför – uppdatera så snart du kan och har möjlighet.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här