Apple har åtgärdat den säkerhetsbugg sin finns i tidigare versioner och som kan leda till att obehöriga tar sig förbi pinkod och inloggning i en iOS-enhet.

Det är inte första gången som det som kallas “bypass” buggar har hittats i iOS. Det är svagheter som ibland kan exploateras av obehöriga för att komma åt information eller ta sig förbi pinkod och lösenord i en låst iOS-enhet.

 

Den senaste uppdateringen, iOS 12.1.1, åtgärdar den senaste hittade svagheten tillsammans med flera andra viktiga buggfixar. Därför – uppdatera så snart du kan och har möjlighet.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This