Quora.com bekräftar att webbplatsen har hackats och att lösenord, epostadresser och annan viktig information tillhörande 100 miljoner användare har stulits.

Quora.com är en webbplats där användare kan ställa frågor, kommunicera med varandra och som lagrar lösenord. e-postadresser, direktmeddelanden och annan information. Delar av informationen är skyddad och krypterad.

On Friday we discovered that some user data was compromised by a third party who gained unauthorized access to one of our systems. We’re still investigating the precise causes and in addition to the work being conducted by our internal security teams, we have retained a leading digital forensics and security firm to assist us. We have also notified law enforcement officials.

While the investigation is still ongoing, we have already taken steps to contain the incident, and our efforts to protect our users and prevent this type of incident from happening in the future are our top priority as a company.

Quora.com

Utredning

Intrånget upptäcktes nu i fredags och Quroa säger sig ha startat en utredning av stölden av information i samarbete med ett säkerhetsföretag.

For approximately 100 million Quora users, the following information may have been compromised:

  • Account information, e.g. name, email address, encrypted (hashed) password, data imported from linked networks when authorized by users
  • Public content and actions, e.g. questions, answers, comments, upvotes
  • Non-public content and actions, e.g. answer requests, downvotes, direct messages (note that a low percentage of Quora users have sent or received such messages)

Questions and answers that were written anonymously are not affected by this breach as we do not store the identities of people who post anonymous content.

Byt lösenord

Har du haft ett konto på Quora.com så byt lösenord, omedelbart. Även om lösenord och annan känslig information är/var krypterad på Quora så betyder inte det att tjuvarna inte kan lyckas att knäcka krypteringen och därmed komma över ditt och andras inloggningsuppgifter. Byt därför lösenord, omgående, och använd ett långt, krångligt och blandat lösenord – blanda olika tecken och stora och små bokstäver.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här