Özlem Cekic’s email inbox has been full of hate mail since 2007, when she won a seat in the Danish Parliament — becoming the first female Muslim to do so. At first she just deleted the emails, dismissing them as the work of fanatics, until one day a friend made an unexpected suggestion: to reach out to the hate mail writers and invite them to meet for coffee.

Hundreds of “dialogue coffee” meetings later, Cekic shares how face-to-face conversation can be one of the most powerful forces to disarm hate — and challenges us all to engage with people we disagree with.

This talk was presented at “We the Future,” a special event in partnership with the Skoll Foundation and the United Nations Foundation.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This