Satanister har stämt Netflix för användandet av en staty i tv-serien Chilling Adventures of Sabrina. Satanistkyrkan vill ha 50 miljoner dollar i ersättning får att Netflix har framställt statyn och tron på ett felaktigt sätt.

The Satanic Temple hävdar att Netflix begått intrång i kyrkans upphovsrätt och att statyn Baphomet, framställs på ett felaktigt sätt i tv-serien.

In the Chilling Adventures of Sabrina, Sabrina Spellman attends The Academy of Unseen Arts, an educational institution for witches. While Sabrina and other characters interact in scenes, there are many shots of the alleged Baphomet statue in the background. It’s shown as a figure with a goat-like head, wings, and one finger up.

“Baphomet is a historical deity which has a complex history, having been associated with accusations of devil worship against the Knight Templar. Baphomet historically involved a goat’s head (sometimes known as the “Sabbatic Goat”) on a female body associated with Lilith, a figure from Jewish mysticism sometimes considered a goddess of the night,” said The Satanic Temple in the court filing.

Gearlog

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This