Det finns förlorare på balanseringen och det finns vinnare. Blissey, Cloyster, Snorlax, Steelix och Aggron där har du förlorarna. Här kommer så vinnarna; de Pokémons som uppgraderats och som blivit bättre efter balanseringen.

Rayquaza, Salamence, Dragonite, MewTwo och Balziken – där har du vinnarna efter balanseringen. Det är Pokémons som tidigare mest bara sett respektingivande ut. I praktiken så har de egentligen aldrig blivit särskilt användbara i spelet. Då är MewTwo undantagen. Denna legendariska Pokémons har alltid och hela tiden, ända sedan den lanserades visats sug användbar vid raider och gymattacker. Nu har den alltså blivit ännu bättre.

Glaskanoner

Rayquaza och Salamance räknades in som glaskanoner. Hyggligai attack men utan uthållighet. Nu har de båda petats uppåt vilket gör dem mer användbara. Blaziken räknades inte in i vare sig attack eller försvar tidigare. Tillsammans med Charizard så har nu Blazikenuppgraderats vilket gör att den säkert an komma med vid raider i framtiden.

Även Dragonite har höjts vilket egentligen innebär att denna stora drake nu börjar att komma upp till en förväntad nivå. Det var länge en av de mest eftertraktade Pokémons men det skulle visa sig att Dragonite inte riktigt var den drake som den troddes vara. Nu är även den uppgraderad.

Så det finns en samling vinnare och det finns en samling förlorare. De riktigt stora vinnarna är vi spelare som nu får ett betydligt större antal Pokémons att välja mellan, för attack och för försvar.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här