Jag vet, jag är sannerligen inte först med att testa Nintendo Switch, långt ifrån. Nintendos handhållna lilla spelkonsoll lanserades för runt ett år sedan och nu har den lanserats i några nya versioner – eller med nytt utseende kanske snarare. Macken X testar Nintendo Switch Limited Pikachu Edition.

Låt mig säga det direkt så har vi fått det ur världen – så här roligt har jag inte haft med att spel sedan Pokémon GO lanserades för två år sedan eller kanske sedan jag köpte min förra konsol, en Nintendo Wii.

Spelglädje

Det är ren och pur spelglädje och då har jag ändå bara ett spel installerat – Let´s GO Pokémon. Okej, alla som följt den här bloggen vet att jag rent objektiv sett är Pokémon GO fanatiker. Hur som helst; det här är en skitkul liten pryl.

Nintendo Switch

I paketet ingår en Nintendo Switch, en Pokémon-boll, laddare med anslutning för HDMI och en hållare för handkontrollerna. Allt prytt med Pikachu och Evee. Det är det som är Pikachu Limited Edition. Spelet är förinstallerat och innan du kan börja att spela så måste du skapa ett konto, registrera dig och det tar faktiskt längst tid.

Nintendo sin vana trogen skickar inte med särskilt mycket instruktioner, ingen ordentlig handbok och det känns från Nintendo Wii. Koppla ihop och lista ut resten har liksom alltid Nintendos filosofi. Nåja, det är inte raketforskning och det är inte så många sladdar som ska petas in – ström och HDMI sedan är både laddare och anslutning till tv:n klart.

Let´s GO

Spelet då?

Jodå, spelar du Pokémon GO så kommer du att känna igen dig. Det är i princip samma spel med den skillnanden att du springer runt i en stad, i grottor och överallt finns det andra spelare som utmanar dig och dina Poémons. Du blir snabbt lika less på alla animeringar, allt som ska visas efter varje utmaning eller Pokémon som du har fångat men det är faktiskt ett riktigt roligt spel.

Du spelar Pokémon GO fast du slipper gå ut. Du slipper att gå överhuvudtaget faktiskt. Du går i spelet.

Jo, det fungerar, det är roligt och jag fastnar snabbt i flera timmar fast jag ”bara ska spela en liten stund”.  Middagen hinner bli kall för ”jag ska bara klara av den här utmaningen”. Jag missar starten av tv-serien som jag aldrig brukar att missa för ”den där förb… Bulbasaur aldrig vill ge sig”.

Jag har, som sagt inte haft så här roligt i spelvärlden på ett bra tag.

Omdöme

Köpet av Nintendo Switch var nu inte föranlett av att det finns en version av Pokémon för konsolen utan att jag hittade några gamla klassiker – Zelda, Wolfenstein och Doom. Det är gamla spel som det är svårt att hitta för andra plattformar och det är också de spel som jag kommer att köpa härnäst, när jag fått bekanta mig med mig handburna spelpris lite till.

Betyg

Produkt: Nintendo Switch
Tillverkare: Nintendo
Pris’: 4500 – 4900 kronor
Betyg:


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här