Det var ett tag sedan men nu är det dags att dyka ned i inboxen för att svara på inkomna frågor.

Hur drivs Macken X?

Som de flesta andra bloggar, av en person som vill skriva och som hoppas att andra vill läsa. Det finns alltså ingen redaktion, inte en massa skribenter som lämnar bidrag utan det är lite av en enmans-show.

Får du betalt?

Nej, och skulle det vara kravet så skulle Macken X läggas ned direkt. Det förekommer reklam och i så fall märks den ut, tydligt. Macken X tar emot prylar för tester och recensioner men vi behåller dem inte utan i de flesta fall så lånar vi prylar för att testa och skriva om dem. Inte sällan så är det också prylar som jag köpt, för egna pengar.

Några kopplingar till Apple?

Inga alls, inte utöver att jag använder deras prylar, gillar företaget och de saker jag använder. Apple har aldrig haft några synpunkter på vad jag skriver, hur jag skriver eller vad jag tycker. Apple har överhuvudtaget aldrig kontaktat mig.

Hur mycket tid lägger du ned på Macken X?

Alldeles för mycket tid för att det ska vara ekonomiskt försvarbart men allt ska inte vara ekonomiskt försvarbart. Det ska vara roligt också.

Har du många Apple prylar?

Jag lever i ett milt vansinne av Apple-prylar så ja, jag har massor av prylar.

Vad hände med Macken X app?

När jag valde att byta design så valde jag också att lägga ned appen. Det blev lite för mycket jobb att jobba med och underhålla en app och den blev lite av en kvarnsten i det att allt måste göras två gånger. Uppdateras bloggen så måste samma ändringar göras i appen. Jag jobbar på en lösning.

Vad händer i framtiden då?

Det finns planer men som alltid och ofta så handlar det om tid för att kunna sjösätta det som jag vill prova på. Jag hoppas att kunna presentera en stor sak inom kort men jag vill inte berätta mer än så, för stunden.

Har du många läsare?

Det är ett stigande antal läsare, år från år vilket är fantastiskt roligt. Hur många behåller jag för mig själv.

Du kan inte tänka dig att skriva mer om spel?

Jag ska aldrig säga aldrig men för stunden så spelar jag ett spel, Pokémon GO, och det är det spel jag skriver om. Det finns massor av spelbloggar ute på nätet som är bättre på det än vad jag är så jag lämnar det ämnesområdet till dem.

Varför kritiserar du aldrig Apple?

Aldrig vet jag kanske inte om det är riktigt men jag gillar Apple och det är nog helt riktigt att jag ofta försvarar dem och deras produkter. Macken X är en blogg som skrivs av en Apple-fantast, på och med Apples prylar för Apple-fantaster. Det är ingen neutral eller objektiv blogg och kommer aldrig att bli det så länge jag skriver.

Vilken pryl är din bästa Apple-pryl?

Oj, vilken svår fråga men jag skulle svara att det är min iPhone XS Max. Det är den sak jag använder mest, dagligen. Jag läser, kommunicerar, spelar och använder den till massor av saker.

Ångrar du något köp?

Sällan eller aldrig nät det gäller Apples-prylar men visst har jag gjort riktigt dåliga köp under åren. Prylar som bara blivit liggande och som jag inte alls använt så som jag har trott. Är det lite dyrare saker så funderar jag igenom köpet. Det blir inte alltid rätt för det men det brukar bli rätta alla fall.

Vad blir nästa köp då?

Jag kommer att köpa ett Nintendo Switch som en julklapp till mig själv. Det finns ett gäng gamla spel till den handburna konsolen som jag brukade spela och som jag vill ta upp och spela igen.

Är det samma frågor som återkommer?

Ja, många av de frågor jag får har jag fått förut vilket inte betyder att jag tröttnat på dem, bara att många funderar över samma saker. Jag uppskattar alla kontakter med er läsare och det är oerhört roligt att få veta vad ni funderar på, vad ni vill att jag ska skriva om och överhuvudtaget att höra av er.

Inom kort så kommer en text om planerna rörande en app så häng med!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här