PS. Den bär texten publicerades igår i halvfärdigt skick. Beklagar det så här kommer den förtiga versionen. DS

Detta är Pokémon GO-varianten för Nintendo Switch och ett spel som kopplats till Pokémon GO. Macken X har testat Let´s GO Pikachu.

Det finns två versioner av de här spelet – Pikachu och Evee. Identiska spel men med olika huvudfigurer. Båda spelen är alltså kopplade till Niantics Pokémon GO. Du kan överföra Pokémons från Pokémon GO till Nintendo Switch och något av de här två spelen. Du behöver även något av spelen för att kunna få en Mystery Box i Pokémon GO och för att kunna få ihop de 400 Meltan-godisar som krävs för att kunna utveckla Meltan.

Det finns alltså en koppling mellan de båda spelen.

Let´s GO Pikachu

Jag valde Pikachu-versionen av spelet och det betyder inget annat än att min första kompis är Pikachu. I övrigt är spelen identiska. Det finns stora likheter men också en del skillnaden mellan Pokémon GO och Let´s GO. Du ska ta dig runt i städer, grottor, tunnlar och på andra ställen där du kan utmanas av andra spelare till duell eller så springer du på Pokémons som du kan fånga.

blank

Du får poäng och pengar vartefter du klarar utmaningar och det finns både gym att slåss i och busker att köpa saker i. Mycket är alltså likt Pokémon GO och det är samma Pokémons och du måste göra samma val om du vill vinna – el slår vatten, fighting biter mot gift och så vidare. Utvecklingen av dina Pokémons görs automatiskt vartefter du avancerar dock. Det behöver du alltså inte fundera på. Det lönar sig också att prata med snart sagt alla du möter. Du får tips, kan få byta Pokémons, bli guidad och andra saker.

Roligt

För mig som spelar Pokémon GO  och som hart gjort det ända sedan lanseringen så är Let´s GO både bekant och väldigt roligt att spela. Det fina i sammanhanget är att jag kan spela på min 65-tums tv, min 100-tums projektor eller så tar jag med mig den handhållna enheten och spelar. Jag kan vara stationär med stor skärm eller mobil med en liten skärm. En perfekt kombination.

blank

Spelet är tämligen rakt på sak och med samma inslag som i Pokémon GO, som sagt. Det är inte mycket att lära, eller lära om utan jag spelar, springer, fångar, utmanas och springer igen.

Nintendo har alltid haft en styra i sina spel. Det är bra, välgjord spel och Nintendo hart också en skattkammare i sina figurer och här ligger lite brand av problemet – Nintendo kan göra riktigt bra spel för sina konsoller – andra kan det inte i samma utsträckning och det är inte enbart spelutvecklarnas fel. Här har Nintendo ett ansvar och historiskt så har det varit dåligt beställt när det har kommit till verktyg för att utveckla spel. Nintendo Wii hittade snabbt en rekordpublik som till stora delar gick förlorad när det visade sig att det egentligen inte fanns spel förutom Nintendos egna och det kom inte mycket nytt.

Nintendo Switch

Förhoppningsvis går inte Nintendos Switch samma ödes till mötes för här har Nintendo prickat rätt, igen. Let´s GO Pikachu är ett roligt, underhållande och välgjort spel som du mycket val kan spela utan att ha spelat Pokémon GO. Du kan också spela det med stor nöje om du som jag kommer från Pokémon GO-världen.

Betyg

Let’s GO Pikachu är genomtänkt, välgjort med tillräckligt många utmaningar, hinder, labyrinter och problem för att det ska vara en utmaning. Så även om du vinna en del i början så tro inte att det vara för evigt. Du kommer att stöta på patrull.

Jag har redan efter ett par dagars spelande hunnit slå ihjäl lite för många timmar och det är nyhetens behag i kombination med spelandet alltid för mig har varit en verklighetsflykt för en stund. Jag spelar schack av samma skäl och jag är flugfiskare just därför. Saker som ligger långt bortom design, teknik och funktioner. Det är en stunds avkoppling och den rollen fyller Let´s GO Pikachu mer ön väl.

Produkt: Let´s GO Pikachu
Tillverkare: Nintendo
Pris: 550 till 990 kronor beroende på spelpaket
Betyg:

blank

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här