Japan har utsett Yoshitaka Sakurada, 68, till ny chef över landets IT-säkerhet och det hade väl kanske inte rönt någon större uppmärksamhet om det nu inte vore för att den nye chefen aldrig använt en dator.

Yoshitaka Sakurada, medgav under en utfrågning inför parlamentet att han förvisso drivit sitt företaget sedan han var 25 år gammal men att han aldrig har använt ich aldrig använder datorer.

”I have been independently running my own business since I was 25 years old,” he said. When computer use is necessary, he said, “I order my employees or secretaries” to do it.

“I don’t type on a computer,” he added.

Det visade sig också ganska snabbt under utfrågningen att den nya IT-säkerhetschefen hade tydliga och uppenbara brister i sitt kunnande inom området. På frågan om kärnkraftverk tillät användandet av USB-minnen så föärstod han inte frågan och svarade sedan att han tyckte att det var var bättre att en expert svarade.

New York Times

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This