Japan har utsett Yoshitaka Sakurada, 68, till ny chef över landets IT-säkerhet och det hade väl kanske inte rönt någon större uppmärksamhet om det nu inte vore för att den nye chefen aldrig använt en dator.

Yoshitaka Sakurada, medgav under en utfrågning inför parlamentet att han förvisso drivit sitt företaget sedan han var 25 år gammal men att han aldrig har använt och aldrig använder datorer.

”I have been independently running my own business since I was 25 years old,” he said. When computer use is necessary, he said, “I order my employees or secretaries” to do it.

“I don’t type on a computer,” he added.

Det visade sig också ganska snabbt under utfrågningen att den nya IT-säkerhetschefen hade tydliga och uppenbara brister i sitt kunnande inom området. På frågan om kärnkraftverk tillät användandet av USB-minnen så föärstod han inte frågan och svarade sedan att han tyckte att det var var bättre att en expert svarade.

New York Times


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här