Commonly seen as a tech-friendly hub, the U.K. is now targeting the likes of Alphabet Inc. and Facebook Inc. by introducing a digital services tax, joining the growing chorus against cash-rich tech giants.

U.K. Chancellor of the Exchequer Philip Hammond unveiled the measure in his Autumn Budget in London. Aiming to raise 400 million pounds a year ($512 million) for the government, Hammond said the tax was designed to hit the largest internet businesses — not consumer or internet startups.

Bloomberg

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This