En serie nya hotbrev har skickats ut till svenska användare där det hävdas att avsändaren ska ha en komprometterande video på mottagaren. För att videon inte ska publiceras så krävs en lösensumma på motsvarande 700 dollar.

Innehållet i breven är kopierat och de skickas med olika rubriker och med samma mottagare för eventuella Bitcoin. Det är samma tillvägagångssätt som tidigare, skillnaden är innehållet och formuleringarna i brevet.

Brevet

Hallå!

Du kanske inte känner till mig och du kommer sannolikt att undra varför du får det här e-postmeddelandet, rätt?
I det här fallet hackade jag ditt konto (). Jag har full tillgång till din enhet! (Jag skickade dig ett brev från ditt konto)
Faktum är att jag lade upp en skadlig kod på webbsidan för vuxna videor (porrmaterial) och du vet vad, du besökte den här webbplatsen för att ha kul (du vet vad jag menar).
Medan du tittade på videoklipp,
din webbläsare startade att fungera som en RDP (Remote Desktop) som har en keylogger som gav mig tillgång till din skärm och även webbkamera.
Omedelbart efter installationen, samlade mitt program alla dina kontakter från ditt Messenger, sociala nätverk och e-post.

Vad gjorde jag?
Jag gjorde en dubbel-screen videor. Först a delen visar videon du tittade på (du har en bra och ibland märklig smak), och andra delen visar inspelningen av din webbkamera.
Vad ska du göra?

Tja, tror jag, $700 är ett rimligt pris för vår lilla hemlighet. Du gör en betalning med hjälp av Bitcoin (om du inte vet det här, sök “hur man köper bitcoin” i Google).
BTC-adress: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
(Det är cAsE-känsligt, så kopiera och klistra in det)

Notera:
Du har 2 dagar för att göra betalningen.
(Jag har en specifik bildpunkt i det här meddelandet, och jag vet just nu att du har läst igenom det här mejlmeddelandet).

Om jag inte får Bitcoins, Jag kommer definitivt att skicka ut din videoinspelning till alla dina kontakter, inklusive familjemedlemmar, medarbetare, etc.

Men om jag får betalt, förstör jag videon omedelbart.

Detta är det icke-förhandlingsbara erbjudandet, så snälla slösa inte bort min personliga tid och din genom att svara på det här meddelandet.

Nästa gång – var försiktig!
Adjö!

Bluff

Innehållet är en bluff. Avsändaren försöker skrämma offren att betala och brevet är inte skickat från mottagarens eget konto. Brevet har preparerats för att det ska se ut så. Det finns också ett antal påståenden i de brev som skickats ut som tekniskt går att kontrollera vilket gör att bluffen också är tämligen enkel att avslöja.

  • Besvara inte brevet
  • Betala inte.
  • Byt dina lösenord och slå på tvåfaktor-inloggning i de fall där det går att göra det.
  • Känns det bättre så sätt en svart tejpbit över din webbkamera
  • Polisanmäl, det är ett påtagligt hot och det är olagligt. Spara därför mailet så att polisen har något att gå på.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x