Igår avslöjades att en av de mest populära programmen i Mac App Store, Adware Doctor, innehåller funktioner för att stjäla användares webläsar-historik. Programmet har nu kastats ut från Apples butik men det finns fler misstänkta program som du bör undvika.

Det är Malwarebytes som undersökt ytterligare program och hittat misstänkta funktioner.

AdWare Doctor ber om ditt tillstånd att scanna igenom och undersöka alla filer i din mac – helt normalt för ett säkerhetsprogram men programmet scannar också igenom din webbläsare, stjäl historien och skickar informationen till servrar i Kina.

Open Any Files: RAR Support innehåller snarlika funktioner som Adware Doctor – webbläsarens historik samlas in och skickas vidare.

Dr.Antirvirus är ett tredje program med samma funktioner, dina filer scannas igenom och webbläsarens hosirisk samlas in och skickas iväg – utan att du får veta det.

Dr.Cleaner – kommer från samma utvecklare och har samma spionfunktioner.

Rådet är enkelt och du har installerat dem – kasta ut dem och scanna din Mac med Malwarebytes.

Malwarebytes

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This