Igår avslöjades att en av de mest populära programmen i Mac App Store, Adware Doctor, innehåller funktioner för att stjäla användares webläsar-historik. Programmet har nu kastats ut från Apples butik men det finns fler misstänkta program som du bör undvika.

Det är Malwarebytes som undersökt ytterligare program och hittat misstänkta funktioner.

AdWare Doctor ber om ditt tillstånd att scanna igenom och undersöka alla filer i din mac – helt normalt för ett säkerhetsprogram men programmet scannar också igenom din webbläsare, stjäl historien och skickar informationen till servrar i Kina.

Open Any Files: RAR Support innehåller snarlika funktioner som Adware Doctor – webbläsarens historik samlas in och skickas vidare.

Dr.Antirvirus är ett tredje program med samma funktioner, dina filer scannas igenom och webbläsarens hosirisk samlas in och skickas iväg – utan att du får veta det.

Dr.Cleaner – kommer från samma utvecklare och har samma spionfunktioner.

Rådet är enkelt och du har installerat dem – kasta ut dem och scanna din Mac med Malwarebytes.

Malwarebytes


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här