Musik: 800 grader

av | jun 4, 2018 | Musik, Nöje

Det började på ungdomsgården Oasen i Rågsved och jag har tappat räkningen på alla som hävdat att de varit där och sett Ebba Grön. Det är samma fenomen som med Bruce Springsteens konsert på 1975 på Konserthuset i Stockholm. Det är runt tio gånger fler som säger att de var där än som verkligen var där.

Hur som helst Ebba Grön var punk, uppror och klasskamp av samma skäl som att Magnus Uggla aldrig var det. Det var musik som gick rakt fram, utan krusiduller och utan ursäkter. Över tid så utvecklades Ebba Grön på samma sätt som the Clash – de lärde sig spela och de breddade både sin musik, sina texter och det var bara helt logiskt att bandet återförenades 2003 för att hylla Joe Strummer.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: