Gamla spelrekord utreds

av | feb 4, 2018 | Nöje

Ny teknik har gett nya möjligheter att kontrollera gamla spelrekord och nu har flera av de gamla klassiska rekorden för Donkey Kong och andra spel ifrågasatts.

Todd Rogers höll länge rekordet för arkadspelet Dragster och hans rekord noterades även ev Guiness Book of Records. Sedan tiden och poängen granskats så har Todd Rogers blivit av med sitt rekord. Det visar sig att det är matematiskt omöjligt att klara av att spela så som Rogers hävdar att han gjort. Hans rekord har därför strukits.

Mest kända

Nu ifrågasätts även en av de mest kända spelarnas rekord, Billy Mitchell. I ett långt inlägg där videobilder har analyserats så hävdar Jeremy Young att otillåten hårdvara har använts då flera av Mitchells gamla rekord har satts. Ett av Mitchells rekord för Donkey Kong höll i 18 år innan det slogs.

Det som nu ifrågasätts är om videolänken från då rekorden sattes verkligen kommer direkt från arkadspelet eller om det har använts en spelemulator, MAME. Än så länge så har Mitchell fått behålla sina rekordnoteringar medan Twin Galaxies utreder saker.

Engadget

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

AI Is an Insult Now

AI Is an Insult Now

  If you want to really hurt someone’s feelings in the year 2023, just call them an AI. An all-star cast of celebrities and...

läs mer