Trump försökte slå ut Nordkorea som fick hjälp av Ryssland

Trump försökte slå ut Nordkorea som fick hjälp av Ryssland

När Donald Trump beordrade överbelastningsattacker riktade mot Nordkorea så fick den hårda diktaturen hjälp av Ryssland som nu öppnat en andra internetuppkoppling till landet.

Kort efter det att attackerna inleddes så fick Nord Korea hjälp, av Ryssland. Landet har nu en andra uppkoppling ut mot omvärlden, via Ryssland vilket ökar risken för attacker innefrån Nordkorea.

North Korea has opened a second internet connection with the outside world, this time via Russia, a move whoch cyber security experts said could give Pyongyang greater capability to conduct cyber attacks.

North Korea has been blamed by Western governments for several major cyber attacks in recent years, including against banks and Sony Pictures (6758.T), as well as the WannaCry ransomware attack that froze computers unless their owners sent cash. Pyongyang has denied any involvement.

Den Nordkoreanska regimen har kategoriskt förnekat alla anklagelser om att ligga bakom attacker mot andra länder, företag och organisationer.

Reuters


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här