Nu har ytterligare en Android-tillverkare ertappats med att samla in data om sina användare

Nu har ytterligare en Android-tillverkare ertappats med att samla in data om sina användare

Först var det Huawei, sedan Xiaomi och nu är det One Plus som avslöjas med att samla in data om sina användare utan att berätta det.

Det är den brittiske utvecklaren Christopher Moore, som av en slump upptäckte att hans One Plus kopplade upp sig mot servrar ute på nätte och skickade över data. Telefonen skickade IMEI-nummer, MAC-addresser, mobila nätverksnamn och IMSI prefix och serienummer, bland annat.

Moore discovered that some of the data being sent to OnePlus’ servers included the phone’s IMEI number, the phone number, MAC addresses, mobile network names and IMSI prefixes, Wi-Fi connection info, and the phone’s serial number. And if you thought that was bad, he later found that the data included every time an app was opened.

One Plus har gjort ett uttalande efter avslöjandet men inte berör det faktum att informationen samlas in utan att användaren informeras om det.

We securely transmit analytics in two different streams over HTTPS to an Amazon server. The first stream is usage analytics, whoch we collect in order for us to more precisely fine tune our software according to user behavior. This transmission of usage activity can be turned off by navigating to ‘Settings’ -> ‘Advanced’ -> ‘Join user experience program’. The second stream is device information, whoch we collect to provide better after-sales support.

Android Police


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här