Pokémon GO: Ha is i magen och studera mönstret

Pokémon GO: Ha is i magen och studera mönstret

Is i magen och tålamod är två bra egenskaper som Pokémon GO-spelare. Möter du en ny Pokémon så ha tålamod, ta din tid och studera hur den rör sig. Det finns nämligen alltid ett visst mönster.

Låt mig ta några exempel:

Tyranitar, lyfter ofta på huvudet och skakar. Rörelsemönstret kan se ryckigt och svårbedömt ut men det finns ett mönster. Tyranitar stannar ibland upp medan du ser ringen. Det är då du ska kasta och håll kastet lite högt.

Suicune, gör ett utfall rakt framåt, hoppar tillbaka och sedan kommer ringen. Då kan du kasta. Väntar du till efter utfallet så hoppar Suicune uppåt och kastar du då så kasta högt, ringen finns oftast kvar och då får ofta en bra träff ändå.

Snorlax, står längre bak än du tror, Kasta hårt och ganska högt. Snorlax rör sig inte mycket och svårigheten är att den står så långt bak att du riskerar att kasta medan ringen försvinner. Kasta så snart du ser ringen så bör du få en bra träff.

Så jag försöker ta det lugnt, stå där och snurra på bollen ett tag för att se hur en Pokèmon rör sig innan jag kastar och jag jagar nästan aldrig excellent-träffar. De kommer när de kommer.

Skruvade bollar

Skruvade bollar, curve balls, ger högre sannolikhet att du ska kunna fånga en Pokémon men det finns undantag där det kan löna sig att kasta rakt och kasta rätt. Pidgey, Ratata och Caterpie är så nära att det är svårt att skruva bollar. Min taktik är att byta till en blå eller en svartgul boll i kombination med Pineapple och sedan kasta rakt. Det ger ofta en träff och fångst på första bollen.

Då får du extra många godisar. Tänk nu på att detta kräver att du är ute och går så att du kan snurra Pokèstops och samla bollar. Normalt så använder du ju inte blå eller svart/gula bollar på en relativt lättfångad Pokémon men inga regler utan undantag.

Poängen med att samla på sig Pidgeys, Caterpie och Ratata är att de Pokémons kan du ganska snabbt. De kräver 12 respektive 25 godisar för att kunna utvecklas och de är bra att ha för det som kallas ett “Evolve Race” då du kastar ett Lucky Egg och sedan utvecklar så många Pokémons som du hinner på en halvtimme. Själv använder jag dem i samband med raider och utvecklar Pokémons när raiden är över och det finns några minuter kvar innan mitt Lucky Egg tar slut.

Buddy

Just nu när det är många raider så har jag valt att gå med Pidgey (buddy) just för att snabbt samla ihop godisar för att utveckla den lilla fågeln – och detta oavsett hur bra eller hur dålig den är. Jag utvecklar den ett steg och skickar den sedan till professorn i samband med en raid då jag redan kastat ett Lucky Egg. Allt för att samla så många XP som möjligt.

Hängde du med där?

Jag använder ett Lucky Egg i samband med en Suicune raid. Då får jag dubbelt med XP. Efter raiden eller mellan raider så utvecklar jag bland annat Pidgeys och tjänar lite extra XP.

Raider

Två och ibland tre raider inom loppet av 30 minuter kan alltså ge 40 000 till 60 000 XP om det går att kombinera ihop 2-3 Suicune (Legendary) raider i rad.

Oavsett om du köper raidpass och spelar mer per dag än det gratispasset tillåter, om du kastar Lucky Egg eller inte så är mitt bästa råd – ha is i magen, tålamod, och studera den Pokémon du ska försöka att fånga. Det finns alltid ett mönster för hur den rör sig.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här