Disqus hackades 2012

Disqus hackades 2012

Kommentarsforumet Disqus medger nu att deras system hackades 2012 och att de som tog sig in kan ha kommit över e-postadresser och annan information knutna till användarnas konton.

Medgivandet kommer sedan Have I been Pnwed? fått en kopia på den stulna databasen.

Disqus

In October 2017, the blog commenting service Disqus announced they’d suffered a data breach. The breach dated back to July 2012 but wasn’t identified until years later when the data finally surfaced. The breach contained over 17.5 million unique email addresses and usernames. Users who created logins on Disqus had salted SHA1 hashes of passwords whilst users who logged in via social providers only had references to those accounts.

Compromised data: Email addresses, Passwords, Usernames

Det när oklart när intrånget upptäcktes. Disqus har nu gått ut med en varning till alla drabbade användare.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här