Apple kommer att överge Touch ID 2018

Apple kommer att överge Touch ID 2018

Apple kommer att helt överge Touch ID i iPhone och iPad från och med nästa års modeller, skriver Ming-Chi Kuo i sitt nyhetsbrev till investerare.

Apple kommer istället att använda Face ID som lösning för att låsa upp enheterna utan att ange lösenord eller pinkod, skriver Kuo.

All of the iPhones Apple plans to produce in 2018 are likely to abandon the Touch ID fingerprint sensor in favor of facial recognition, KGI Securities analyst Ming-Chi Kuo told investors in a note sent out this evening.

According to Kuo, Apple will embrace Face ID as its authentication method for a competitive advantage over Android smartphones. Kuo has previously said that it could take years for Android smartphone manufacturers to produce technology that can match the TrueDepth camera and the Face ID feature coming in the iPhone X.

Macrumors


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här