Apple förklarar hur Face ID fungerar

Apple förklarar hur Face ID fungerar

Apple har släppt ett så kallat “White Paper” som utförligt förklarar hur nya Face ID fungerar och som visar hur Apple tänkt nät det kommer till säkerhet och funktionalitet.

Face ID fungerar exempelvis helt automatiskt med appar och anta funktioner där du tidigare har kunnat använda Touch ID.

With a simple glance, Face ID securely unlocks iPhone X. It provides intuitive and secure authentication enabled by the TrueDepth camera system, whoch uses advanced technologies to accurately map the geometry of your face. Face ID confirms attention by detecting the direction of your gaze, then uses neural networks for matching and anti-spoofing so you can unlock your phone with a glance. Face ID automatically adapts to changes in your appearance, and carefully safeguards the privacy and security of your biometric data.

Apple

Pinkod

Du kommer fortfarande få använda ett lösenord/pinkod i vissa lägen.

. När enheten startas om
. Enheten hart inte slåss upp på 48 timmar
. Enheten har inte låsts upp med en pinkod på 156 timmar och Face ID har inte använts på 4 timmar
. Enheten har tagit emot ett kommando om att låsas, fjärrstyrt
. Efter fem misslyckade upplösningsförsök med Face ID
. Efter att ha hållit inne startknappen/SOS-knappen i minst 2 sekunder

The probability that a random person in the population could look at your iPhone X and unlock it using Face ID is approximately 1 in 1,000,000 (versus 1 in 50,000 for Touch ID).

Inte går

I debatten så har det hävdats att den data som lagras om våra ansikten skulle kunna laddas ned av Apple. Något som detta dokument förklarar att det inte går. Det som kallas Secure Enclave är byggt för att informationen inte ska kunna laddas ned.

Face ID data, including mathematical representations of your face, is encrypted and only available to the Secure Enclave. This data never leaves the device. It is not sent to Apple, nor is it included in device backups.

Face ID är också byggt så att det inte ska gå att studera och analysera tekniken för att försöka att ta reda på i detalj hur Face ID fungerar. Utvecklare och andra kommer exempelvis inte kunna ta reda på hur och vilka detaljer Face ID registrerar, hur Face ID ändrar och byter data vartefter användaren ändrar sitt utseende och i grunden hur tekniken fungerar.

Punkter

Face ID läser av ditt ansikte med mer än 30 000 punkter. Alla data lagras sedan i ett eget unikt mönster. Unikt för varje enskild enhet (iPhone X). Informationen konverteras sedan till krypterad matematisk data. Den informationen sparas sedan i en speciell krets och informationen ska inte kunna lämna enheten.

Face ID använder sig också av det som kallas “neural network” som är en teknik för att face ID ska kunna lära sig av förändringar och även lära sig av försök till att ta sug förbi Face ID. Får att bygga upp underliggande data så har Apple lagt “tränat” lösningen med över två miljarder bilder.

Det gör att Apple har skapat en lösning där du kan se att något händer men inte vad eller varför vilket är hela poängen med lösningen. Utvecklare och andra ska inte kunna studera Face ID över tid och läsa sig tekniken.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här