Bokrecension: Hacked Again

av | mar 25, 2017 | Boktipset, Nöje

Bokrecension: Hacked Again

Bokrecension: Hacked Again

Bokrecension: Hacked Again

Bokrecension: Hacked Again

Hacked Again är en mycket rak, påtaglig och nödvändig påminnelse om den värld vi lever i – och nu gör jag ingen skillnad mellan den digitala tillvaron och den fysiska. Den här boken visar med skrämmande tydlighet att de hänger ihop.

Scott Hober är säkerhetskonsult, driver ett säkerhetsföretag, och är därför en närmast given måltavla. Hans åtgärder för att skydda sig, sitt företag, sina konton och sina tillgångar är långt mycket bättre. Ändå drabbas Scott Hober av intrång, ID-stöld och stöld av pengar.

Hackad igen

Rakt på sak och på ett icke-fackmannamässigt språk så beskriver Hober en omvärld runt oss som inte alltid är vare sig pålitlig eller särskilt tillmötesgående. Det handlar om vanliga brott som vi alla kan råka ut för, stulna kreditkort, intrång på webbplatsen och attacker som riskerar att slå ut hela verksamheten.

Scott Hober beskriver också de problem som kommer som en följd av det den digitala världen ställer till med. Telefonköer, oförstående banker, försäkringsbolag och så en jakt på de bedragare som försäker stjäla det du äger.

Betalar

Påfallande ofta så handlar det också om brottslingar som egentligen inte tar särskilt stora risker. De vet att det är få som jagar dem och att risken för att bli gripen är liten. Kreditkortsbolagen, bankerna och försäkringsbolagen betalar de kostnaderna kunderna orsakas och sedan är det tänkt att vi ska gå vidare.

Goda råd

Scott Hober går inte vidare. Han släpper inte saker. Han ringer speditionsföretag och får stopp på leveransen av prylar till bedragaren som använt ett stulet kreditkort för att betala med. Han går stegvis igenom drabbade system, byter bank och gör det han kan för att inte drabbas igen.

Samtidigt så ger han en rad goda, konkreta och enkla råd som vi alla kan följa vilket är ett stort mervärde med Hacked Again. Boken är inte bara en redovisning av brott och bedrägerier som vi kan råka ut för utan också råd för hur vi kan skydda oss.

Betyg

Bok: Hacked Again
Författare: Scott N. Hober
Pris: 85 kronor i iTunes/iBooks
Betyg:

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: