Apple utvecklar ny version av Touch ID

Apple utvecklar ny version av Touch ID

Apple utvecklar en ny typ av Touch ID, fingeravtrycksteknik, för iPhone 8, skriver analytikern Ming-Chi Kuo i information till investerare.

Enligt Ming-Chi Kou så handlar det om en ny lösning som ska göra avläsningen både säkrare och snabbare.

Apple may switch to a film sensor from the current FPCB sensor in order to provide better 3D Touch user experience, as a film sensor offers higher sensitivity. Also, we expect the new OLED iPhone will come with a flexible OLED panel. To avoid deforming the form factor of the flexible OLED panel from touch operation pressure, a metal structural part will be placed under the film sensor to provide more robust structural support.

IPhone 8 kan också innehåller en helt ny lösning för 3D-Touch som tas fram då Apple tros byta till OLED-skärmar med en något välvd yta.

Ansiktsigenkänning

Den nya modellen kan också innehålla vad som liknar en tvåfaktor inloggning där fingeravtryck kan kompletteras med ansiktsigenkänning.

Judging by the bio-recognition patents that Apple has applied for, we believe it is leaning toward facial recognition technology rather than iris recognition. However, we note that the technical challenges of facial recognition include: (1) algorithms; (2) hardware design; and (3) the build-out of a database for verification and authentication, which could be time consuming. As such, before Apple can fully replace the fingerprint system with facial recognition, a combination of the two steps of bio-recognition could be a valid solution for enhancing transactions security.

Macrumors

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This