Dödsstöten mot Dreambox?

av | nov 12, 2015 | Nöje

dreamboxC-More inför nu det som kallas pairing för alla sina live-kanaler vilket kan vara dödsstöten för Dreambox och delade kort.

Trots att det är olagligt att använda en Dreambox och ansluta den till en server gör att dela kort så gör många det ändå. Ett legalt kort köps in, ansluts till en server som i din tur skickar koderna till 10-15 andra. Det innebär kännbara förluster för tv-bolagen.

Stoppa

För att stoppa Dreambox-servrarna så inför nu C-More pairing vilket betyder att boxen knyts till ett visst kort. För att du ska kunna titta måste box och kort kopplas ihop. Tekniken innebär att det inte går att dela kort och koder med andra. C-More inför pairing för alla sina live-kanaler vilka används för ishockey, fotboll och annan sport.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: