Därför ska du använda “Logga in med Apple”

av | nov 12, 2023 | Mastodon, Säkerhet

Logga in med Apple är ingen ny funktion den har funnits i ett antal versioner bakåt av Apples olika operativsystem. det är ett alternativ, ett betydligt bättre alternativ än att logga in med Facebook, Twitter eller Google – Macken förklarar här varför du ska logga in med Apples tjänst istället för med andra tjänster.

Hela lösningen bygger på Apple ID så du måste ha ett aktivt, fungerande Apple ID sedan kan du använda Apples tjänst så som alla andra men det finns högst väsentliga skillnader:

  • Apple och funktionen lämnar ifrån sig minimalt med data
  • Dina inloggningar sparas inte och kan inte kartläggas
  • Data som krävs för inloggningen delas inte med tjänsten där du loggar in och informationen raderas av Apple efter 30 dagar

E-Post

Kräver tjänsten där du ska logga in en e-postadress så kan Apple skapa en anonym adress som knyts till ditt Apple ID och det är bara du som har tillfång till den informationen. Den anonyma adressen kan inte knytas till dig.

Loggar du in med Facebook så vet den sociala jätten det och informationen om var du loggar in är detsamma som en bekräftelse på vilka webbplatser du besöker och som du registrerat dig på.

Logga du in med Google så bjuder du i samma stund sökjätten på information och bekräftelser av samma skäl som när det handlar om Facebook. Du lämnar ifrån dig personlig information om var du registrerat konton.

Logga in med Apple samlar inte in information om dig, delar inte din e-postadress med någon annan och sparar inte information om var du loggat in eller när. Du loggar in, anonymt och förblir anonym.

Därför ska du använda Logga in med Apple.

5 1 rösta
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: