Här hittar du fler Open Source-projekt för Mac

av | sep 18, 2023 | Mastodon, Tips & Råd

Home Brew är både ett program och en tjänst för Open Source-program för fin Mac. Med HomeBrew så kan du dessutom både hitta och lätt installera program.

Homebrew installerar paket till sin egen katalog och länkar sedan sina filer till /usr/local (på macOS Intel). Det betyder att allt de du installerar med Home Brew finns på ett och samma ställe – inte överallt i din Mac.

HomeBrew

Det HomeBrew inte gör är att ge dig en tydlig, överskådlig programkatalog – utan du får använda sökfunktionen, söka på nätet om du ska hitta alla projekt men programmet håller reda på vad du installerat och som sagt ser till att hålla det på en och samma plats i din Mac. Sökfunktionen som finns på HomeBrew är för övrigt både snabb och du får veta det viktigaste.

Grafiskt skal

Räkna inte heller med att alla program som du installerar har ett fullt utbyggt grafiskt skal. Bland alla projekt så finns kommandostyrda program och funktioner, vilket framgår av beskrivningen. Avskräcks nu inte av det – här finns bra, riktigt bra Open Source-program som inte kostar en krona.

Tack till Torbjörn som tipsade via Twitter

What’s new in version 4.1.11

Updated on Sep 18 2023

 • Improve cask audit by @apainintheneck in #15977
 • missing_formula: remove sshpass from denylist by @alebcay in #15979
 • Reset requirement cache (again) after recursive_dependencies.map(&:to_formula) invalidates singleton cache by @maschwenk in #15971
 • remove useless require from Formula by @hyuraku in #15981
 • formula_auditor: audit all relicensed HashiCorp formulae by @ZhongRuoyu in #15982
 • Speed up keg installation with fewer code-signing calls by @scpeters in #15980
 • cmd/audit: only flush formulary cache when needed by @apainintheneck in #15987
 • chore: update safari UA to the latest by @chenrui333 in #15974
 • Docs: assorted refinements for output by @EricFromCanada in #15986
 • bump-cask-pr: deprecate online flag by @razvanazamfirei in #15983
 • os/mac/keg: fix change_rpath type signature. by @MikeMcQuaid in #15992
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: