Dags att byta till en snabbare och säkrare DNS?

av | jun 18, 2023 | Mastodon, Videotips

Dags att byta till en annan DNS-tjänst? Så här gör du.

Cloudflare startar nu en öppen DNS-tjänst som inte bara ska vara snabbare än andra DNS-tjänster – den ska även skydda dig mot insyn från nyfikna myndigheter.

En DNS-tjänst kan enklast beskrivas som nätets telefonkatalog där domänadresser översätts till IP-nummer så att du ska hitta rätt ute på nätet. Ju snabbare DNS-tjänst stor snabbare går at detta hitta rätt servar och rätt plats där webbplatsen du vill ta dig till finns.
Cloudflare lovar att deras DNS-tjänst ska vara snabb, söker och skydda för insyn.

Så här installerar du Cloudflare

Det enklaste är att lägga in DNS-uppgifterna direkt i din router.
IPV4:
1.1.1.1
1.0.0.1
IPV6:
2606:4700:4700::1111
2606:4700:4700::1001
. Starta din routers installationsprogram
. Leta reda på var du skriver in DNS-uppgifterna.
. Fyll i enligt ovan och spara
Klart!

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: