Smidiga kopior med Carbon Copy Cloner

av | maj 24, 2023 | Tips & Råd

Smidiga kopior med Carbon Copy Cloner

Smidiga kopior med Carbon Copy Cloner

Carbon Copy Cloner är ett program för att skapa säkerhetskopior, bootbara kopior och det som kallas inkrementella kopior.

Det är ett mycket användbart verktyg för att skapa kopior av all din viktiga information – inte minst skapa en bootbar kopia av hela din dator. Något som kan vara viktigt i det fall som du måste återställa datorn med innehåll.

What’s new in version 6.1.6

Updated on May 24 2023

 • Now that Ventura adoption rate among CCC users is >60%, we changed all “Preferences” references to “Settings”.
 • Addressed a crasher that only occurs on older Macs that are running Monterey or Ventura via the “Open Core Legacy Patcher”.
 • Fixed a logic issue that might cause CCC to ask for NAS volume credentials when it already has them.
 • Improved the experience when using the snapshot navigator with a folder selected. Previously the scroll view was scrolling back to the top, now the folder will remain selected, and the view will be scrolled to reveal as much of the folder’s content as possible.
 • Addressed a collection of spurious errors that would occur when restoring to the startup disk. Also resolved an issue in which iCloud might require you to log in again after restoring to the current startup disk.
 • Added an option to the CCC Dashboard to use the Apple menu shutdown/restart dialog when a task makes a postflight restart/shutdown request. This gives a heads up to the action and an opportunity to cancel it. This is enabled by default and configurable in the Task tab settings.
 • Fixed the color of task event status icons in the Task History window when using Dark Mode.
 • Addressed a condition where CCC was throwing in the towel a bit early when the destination was running low on free space.
 • Added a new “Descend into bundles” attribute for custom filter rules.
Requirements for Carbon Copy Cloner
 • Intel, 64-bit processor
 • OS X 10.10 or later
5 1 rösta
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Nyaste
Äldsta Mest röstade
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Choke Nygren
10 dagar sedan

Nu börjar jag bli nervös …..har du tagit dig in i min Mac:-) Jag satt just och läste om skillnaden/fördelar/nackdelar mellan CCC och TimeMacine och så kommer det en flash om att du har en artikel om detta…… säg inte att det är läskigt:-) Bygger om min backup-stategi – hade valt ett krångligt förfarande med Synology Drive. Hade även en TM mot en av Synology NAS diskarna – hade då och då problem att komma åt filerna på TM. Funderar nu på att använda CCC för daglig backup till min Nas. sedan använder jag Synologys cloud tjänst C2, ger mig… Läs mer »

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: