Musiktipset: Dina Ögon – en hybrid mellan svenskt tungsinne och amerikansk soul

av | maj 1, 2023 | Musik, Nöje

grayscale shot of person's eyes

Soul på svenska är inte en slå hopplös kombination som et först kan låta. Vårt nordiska anslag av svartsyn (om det nu finns något sådant) passar rätt väl ihop med klassisk soul visar et sug – eller så är Dina Ögon osedvanligt begåvade musiker – vilket de naturligtvis också är.

Hur som helst, vore inte för de svenska rösterna så skulle detta kunna vara hämtat från 1960-talets Motown om det inte vore för några avslöjande klanger som säger att det här är snarare någon slags hybrid mellan en massa olika stilar. Bandet, Dina Ögon, kallar sin musik för ett kärleksbarn mellan Fleetwood Mac, Khruangbin och obskyra Motown b-sidor”.

Krav

Det är snyggt producerat, har inte samma energi som James Brown och inte riktigt samma melodier som Marvin Gaye. Musiken är sin egen, lite lätt tillbakalutad men för den skulle inte helt lättlyssnad. Det ska egentligen inte riktigt bra musik vara, bra musik krav på lyssnaren och Dina Ögon ställer krav. Det är svepande vackert, lite lätt psykedeliskt innan den där soulen gör sig påmind igen.

Stockholmsbandet Dina Ögon består av:

  • Anna Ahnlund – sång
  • Daniel Ögren – gitarr
  • Love Örsan – bas
  • Christopher Cantillo – trummor

och detta är deras tredje album.

Betyg

blank

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: