– Jag skickade via Messenger, fick du mitt meddelande?

av | maj 20, 2023 | Krönikor

– Fick du mitt meddelande, jag skickade det via Messenger:
– Jag har inte Facebook Messenger.
– Det har du väl, jag fick ju upp dig på Facebook.

– Det är klart att du fick. Jag har ett Facebook-konto men jag har inte Facebook Messenger. Jag använder inte programmet. Jag kommer aldrig att använda programmet och jag har således inte Facebook Messenger.
– Varför inte det då?
– Därför att Facebook är ett företags vars affärsidé handlar om att stjäla min information, paketera om den och sälja den till högstbjudande. jag använder Facebook via Safari, webbläsaren, inte via någon app eller något program där Facebook kan samla om allt de vill. Använder du en webbläsare som minskar du exponeringen mot denna datatrålare något. Därför kommer jag inte installera Messenger eller använda programmet.
– Du är verkligen rabiat i det där med att inte vilja bli kartlagd.
– Rabiat och rabiat. Jag är inte smartare än att hag faktiskt har ett konot på Facebook, Twitter och Instagram. Snarare en smula motsträvig kanske.
– Men varför?
– Enkelt, min information är min information och det här min rätt att dela den med den jag vill och att välja att inte dela den – om jag vill det.
– Vilka delar du information med då?
– Ett gäng utvecklare var program jag testkör, med en del tjänster som jag gillar och litar på och så med Apple.
– Med Apple, såklart. De litar du på?
– Japp, jag litar på att Apple inte säljer mina data därför att Apple har sagt och lovat att de aldrig kommer att sälja mina data. Det är därför jag använder deras prylar.
– Vad skulle du göra om det visade dig att Apple ljuger?
– Då åkte varenda pryl ut från tredje våningen, jag bor på tredje våningen eller om det kan räknas som andra våningen. Jag skulle upphöra, sluta att använda Apples prylar direkt.
– Så pass!
– Utan att blinka. Sen skulle jag ha ett litet helvete i att hitta andra verktyg men det skulle jag garanterat göra.
– Du skulle dumpa din ältade iPhone, Din MacBook Pro, hörlurar, allt?
– Allt.
– Så därför har du inte Messenger?
– Därför har jag inte Messenger, jag använder inte Google Chrome, jag använder inte Googles tjänster, kan inte tänka mig en Android-telefon och jag tar inte i en Chrome-Book ens med tång.
– Windows då?
– Det är 10-15 år sedan jag körde Windows så där måstre jag läsa på vad som kan göras för att stänga ned det operativsystemet.
– Du är lätt paranoid du?
– Nej. tjurig snarare.
– Tjurig?
– Ja, min information är min information och den ska du ge fan i.
– Okej. jag fattar. Kaffe?
– Alltid.

5 1 rösta
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: