I-landsproblem: Jag hör inte vad du säger mina hörlurar har brusreducering

av | maj 21, 2023 | Krönikor

När jag vill vara ifred, på riktigt, stänga in mig och fokusera hårt på en enda uppgift så tar jag på mig mina blå AirPods Max. Jag slår på full brusreducering och försvinner från omvärlden. Det förstår omvärlden men om jag petar in mina AirPods Pro i öronen, som också har brusreducering så går folk fram till mig, pratar med mig fast jag inte hör särskilt mycket av vad de säger och kommer de in på mitt kontorsrum så är det inte ens säkert att han tittar upp. Jag hör inte.

Vill jag lyssna på musik så sätter jag på mig mina heltäckande hörlurar. Vill jag fokusera fullt ut på en film och få maximal ljudupplevelse så tar hög på mig mina blå AirPods Max. Lyssnar jag på en podd eller om jag bara vill se på tv utan att störa andra, i sovrummet exempelvis så händer det att jag använder mina AirPods Pro därför att de är lättare, ger ett tillräckligt bra ljud och ska jag lyssna länge så är de bekvämare.

Problem

Här finns alltså ett problem, eller flera problem.

  • Jag hör inte min omgivning vilket är hela poängen.
  • Omgivningen förstår inte att med brusreducering så kan de stå inne på mitt kontorsrum, prata med mig utan att få ett svar
  • Små vita hörlurar inne i öronen reagerar folk inte på.
  • Stora blå, heltäckande hörlurar krävs för att folk ska förstå.

Jag hör inte.

Studier

Det är en tydlig skillnad på hur omgivningen uppfattar det här med hörlurar visar mina högst hemmasnickrade studier:

  • Stora hörlurar – jag fattar, du hör mig inte
  • Små vita hörlurar – jag tror att du hör mig och jag kommer och stå där som en idiot och prata med en människa som kanske inte ens är medveten om att jag är är där.

Varför det är skillnad – ingen aning men mina erfarenheter säger mig att det är skillnad.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: