Det är alltid samma visa varje gång Apple ska lansera en ny produkt

av | maj 21, 2023 | Krönikor

Red framed eyeglasses on newspapers

Det slår nästan aldrig fel när Apple förväntas att lansera en helt ny produkt. Det är samma dramaturgi, samma manus, samma rykten och samma förutsägelser. Apples nya glasögon är inget undantag.

När iPhone lanserades så flockades kritikerna – alla visste att Apples nya smarta mobiltelefon skulle bli en flopp.

IPhone 10 år: Kommer du ihåg de som trodde att iPhone skulle bli en flopp?

Apple gav sig in på en helt ny marknad och allt från Microsofts lobbyister till danska telefonkonsulter kunde berätta att nu skulle Apple gå på pumpen – redan innan Apple visat upp sin iPhone.

Dags igen

Nu är det dags igen – Apples nya glasögon kommer att bli en flopp, ty det säger Apple även internt. Rykten säger det.

När det sedan själva lanseringen så följer den också ett visst mönster:

  • Apples första version är aldrig den färdiga produkten.
  • Apples första version har en del begränsningar men den visar vad som kan göras och vilken väg Apple kommer att ta.
  • Den första versionen är förhållandevis dyr

Kom ihåg att Apples första modell av iPhone inte hade stöd för 3G, det fanns ingen App Store och basfunktionerna skickas med i telefonen men inte så mycket utöver det.

Sen lanserar Apple version 2 och version 3 av sin nya produkt och nu börjar även kritikerna fatta och förstå. När version 4 lanseras så vänder vinden – kritikerna hyllar nu Apple för sin innovationsförmåga, sitt mod och för att återigen ha lyckats med att ta fram en helt ny produkt.

Floppar

Det här med ny är en historia för sig. Först får Apple kritik för att inte vara, att andra hunnit före och att det ofelbart kommer att leda ill att Apple floppar. Backar vi bandet och tittar på historien så kan vi enkelt konstatera att Apple nästan aldrig är först. Apple återuppfinner, utvecklar, förfinar och skapar produkter som folk vill ha och vill använda – och som folk kan använda.

Så hur kommer det då att gå för Apples nya glasögon?

Jag gissar att glasögonen har en del funktioner som få eller ingen kunnat förutse på förhand – kanske en funktion som gör att de kan användas som en extern bildskärm, kanske kan glasögonen läsa in data och visa information parallellt med bildskärmens information – vad vet jag. Oavsett vilket så kommer Apple att visa upp var de tänker ta vägen med sina nya glasögon. Den första modellen kommer att vara något begränsad, duktigt dyr men om 1-2 år så kommer vi att få se vart detta slutar med. Flipp eller flopp – låt oss ha lite tålamod. Apple har överraskat förr.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: