Smidiga kopior med Carbon Copy Cloner

av | mar 15, 2023 | Tips & Råd

Smidiga kopior med Carbon Copy Cloner

Smidiga kopior med Carbon Copy Cloner

Carbon Copy Cloner är ett program för att skapa säkerhetskopior, bootbara kopior och det som kallas inkrementella kopior.

Det är ett mycket användbart verktyg för att skapa kopior av all din viktiga information – inte minst skapa en bootbar kopia av hela din dator. Något som kan vara viktigt i det fall som du måste återställa datorn med innehåll.

What’s new in version 6.1.5

Updated on Mar 14 2023

 • When applicable, more context is presented now in cases where a task fails due to a stall at the source or destination (e.g. what specific file or folder is involved in the stall).
 • At the end of a task event, CCC now sets the destination root modification date to “now”, rather than preserving the source root folder modification date. The modification date of the destination root folder has more value as an indication of when CCC last made changes to the destination vs. when the user last made changes to that root folder on the source (which is typically long ago). This should offer an easy indication to the end user of “When was the last CCC backup made to this volume?”.
 • Errors that occur due to a disagreement between the source and (typically NAS) destination filesystems on how composed characters should be stored are now presented with more specific advice and a link to a new Kbase article.
 • Network change events are now listed in the Activity tab of the CCC Dashboard application if any CCC tasks require network resources.
 • Made some adjustments to the pruning of CCC’s Task History database so it consumes less space.
 • Fixed the behavior of the Task Filter window when working with a Remote Macintosh source.
 • CCC will now run the postflight shell script (if specified on a task) in cases where the source or destination dropped offline, thus causing the task to abort. Previously we were avoiding running the script in this case (despite running that script in other error conditions), but we’ve since decided that there isn’t any good reason for not running it.
 • Made a small logic adjustment for tasks configured to run “When the source or destination is remounted” to avoid running when a staged System update is mounted (i.e. when the startup disk is the source).
 • Adjusted the sidebar width when exiting full screen mode.
 • Fixed a layout issue in the task plan when hiding and then revealing the sidebar (specific to Ventura).
 • When a task fails because the source or destination is missing, and the user has enabled the “Don’t send error notifications” (when the source or destination is missing) setting, the error will now be presented with the “cancelled by the user” icon in the Task History window, rather than an error icon.
 • Fixed an issue in which a “Backup Health Check” would errantly (but harmlessly) recopy a certain class of files that did not need to be recopied.
Requirements for Carbon Copy Cloner
 • Intel, 64-bit processor
 • OS X 10.10 or later
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: