REPORTAGET

Nostalgikick – här kan du köra en rad gamla klassiska Macintosh-system

av | mar 29, 2023 | Reportage

Infinite Mac är en ny webbplats där du kan emulera en rad gamla klassiska Macintosh-system – ända från version 1.0 och framåt.

Samlingen börjar med det ursprungliga Mac-operativsystemet, System 1.0, och går hela vägen upp till 9.0.4. Varje virtuell dator körs i en webbläsare; du kör i princip ett klassiskt Mac OS i din din nuvarande Mac.

Infinite Mac is a collection of classic Macintosh system releases and software, all easily accessible from the comfort of a (modern) web browser.

Pick any version of System Software/Mac OS from the 1980s or 1990s and run it (and major software of that era) within a virtual machine. Files can imported and exported using drag and drop, and System 7 and onward have more advanced integrations as well – refer to the welcome screen in each machine for more details.

Infinite Mac

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

AI Is an Insult Now

AI Is an Insult Now

  If you want to really hurt someone’s feelings in the year 2023, just call them an AI. An all-star cast of celebrities and...

läs mer