REPORTAGET

Här är de program som jag kör mest och oftast i min Mac – mina favoriter

av | mar 25, 2023 | Reportage

En gång i tiden så var mina datorer nedlusade med olika program. Jag provade allt, körde testversioner, och över tid så fylldes datorerna med en massa program som jag anande rätt sällan. Numera är regeln strikt – program som inte används åker ut och mina favoritprogram, de jag använder ofta finns i Dockan.

Bortser vi från de inbyggda programmen, de som följer med i macOS, så har jag rätt få program installerade. valet av Apples egna program bottnar i att de fungerar, de gör et de ska och jag ser ingen anledning att installera ett alternativ till Notes/ Calendar, Mail eller Reminders, inte när de följer med – och är gratis.

Så i den här genomgången hoppar jag över programmen som finns i macOS.

OmniFocus

Grundbulten i det jag ska göra, planerar att göra och alla mina projekt. Här finns webbplatser, appar, det som ska skräddarsys, möten och saker som måste göras. OmniFocus finns därför i alla mina enheter.

News Explorer

Mitt program för alla mina RSS-länkar, alla ina nyhetskällor.

Twitter

Det officiella programmet för Elon Muks lekstuga

Ice Cubes

Klient för Mastodon, egentligen avsett för iPad, men då det inte finns för MacOS så körjag iPad-versonen i min Mac.

1Password

Självklart val för att hantera lösenord, kontouppgifter och annat som jag vill lagra krypterat och säkert.

SurfShark

VPN-program som hoppar igång, automatiskt, så snart jag lämnar kontoret eller hemmet.

Day One

Min digitala dagbok för noteringar om allt mellan himmel och jord.

Pages

Apples ordbehandlingsprogram

Keynote

Apples program för grafiska presentationer.

Slack

Meddelandeprogram som vi använder i företaget för allt som inte är akut.

Pixelmator Pro

Mitt bildredigeringsprogram sedan många år tillbaka.

Affinity – Photo, Publisher och Designer

Programserie som jag använder för all design av grafik, webbplatser, appar, böcker, sånt som ska tryckas och utkast. Oavsett vilket av de tre programmen som jag använder så kan jag hoppa fritt mellan dem, redigera en del i ett program, hoppa till ett annat, korrigera något och så vidare.

Brave

Min alternativa webbläsare – kopia av Google Chrome utan en massa snokande funktioner.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

AI Is an Insult Now

AI Is an Insult Now

  If you want to really hurt someone’s feelings in the year 2023, just call them an AI. An all-star cast of celebrities and...

läs mer