Guide: Så surfar du privat och anonymt med den mobila versionen av Safari

av | mar 14, 2023 | Tips & Råd

Vill du se till att det du gör på nätet, vilka webbplatser du besökt och vad du har gjort så finns det ett snabbt och enkelt sätt – surfa privat. Funktionen finns inbyggd i webbläsaren Safari, den som följer med i iOS och macOS.

Så här gör du i din iPhone och iPad – mobil version:

  • Öppna Safari på din iPhone med iOS 15
  • Tryck och håll nere  ikonen med två kvadrater i det nedre högra hörnet (övre högra hörnet för liggande vy)
  • Välj Ny Privat flik

Här välja du New Private Tab – nu surfar du lite mer anonymt än normalt.

Inte helt anonym

Private Tab och funktionen gör att information inte lagas i din enhet men tolka inte Private Tab spm att du surfar helt anonymt ute på nätet. Det är inte samma skydd av din information som exempelvis en VPN-uppkoppling.

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: