REPORTAGET

Apple kommer att kräva certifierade laddningskablar – även med USB-C

av | mar 26, 2023 | Reportage

Nya iPhone 15 kommer med mycket stor sannolikhet att ha en USB-C för anslutning och laddning. Detta därför att EU kräver det vilket betyder att Apple måste överge Lightning-kontakten men räkna inte med att du kommer att kunna ansluta vilken kabel som helst – inte om du vill snabb-ladda din iPhone eller iPad.

Apple kommer att kräva att en godkänd, certifierad kabel och en godkänd certifierad laddare används. Det är bland annat därför som analytikern Ming-Chi Kou tror att hösten och vinterns storsäljare kommer att bli Apples 20 Watts laddare. 

Du kommer att kunna ladda din iPhone med andra laddare och andra kablar – men räkna som sagt inte med att du kommer att kunna använda snabbladdningsfunktionen.

Farlig

Just detta faktum finns det två sidor av – Apples licensprogram vilket betyder att Apple tar betalt för certifiering och godkännande precis som Apple gör idag när det gäller Lightning-kontakten och en del andra produkter. Den andra sidan är säkerhet – det du ansluter till din Applepryl får inte vara farlig och skada dig eller din Apple-produkt.

Så, många Apple-användare kommer att köpa 20 Watts-laddaren. En tröst är att den laddaren kan du använda för din bärbara Mac, din iPad och för alla andra Appleprylar. Sen kommer det fina i sammanhanget – USB-C kanten kan du använda för alla dina Apple-prylar, eller de flesta i alla fall.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

AI Is an Insult Now

AI Is an Insult Now

  If you want to really hurt someone’s feelings in the year 2023, just call them an AI. An all-star cast of celebrities and...

läs mer