Facebook anklagas för att medvetet dränera användares batterier med sin app

av | feb 1, 2023 | Nyheter

I en intervju med The New York Post hävdar George Hayward att han fick sparken i november förra året för att han vägrade delta i “negativa tester” när han arbetade med Messenger-appen. Enligt QASource låter negativa tester utvecklare “jämföra den förväntade produktionen mot den felaktiga utdatan” genom att avslöja hur en app svarar på ogiltiga data.

I Facebooks fall kan negativa tester användas för att se hur vissa funktioner fungerar eller hur snabbt meddelanden laddas när batterierna laddas ur snabbare än förväntat. Hayward, som lämnade in en stämningsansökan men senare drog tillbaka den på grund av ett skiljedomskrav, säger att praxis “kan skada någon” genom att tömma deras batteri utan förvarning.

Testning

Hayward säger inte hur många personer som kan ha påverkats av de negativa testerna eller om Messenger-testningen någonsin tagit sig ur betastadiet. Hayward berättade dock för The New York Post att han fick ett internt utbildningsdokument med titeln “Hur man kör genomtänkta negativa tester”, som inkluderade exempel på att batteritömmande experiment utfördes. Han hävdar sedan att han fick sparken efter tre år hos företaget för att ha vägrat att delta i testningen.

The New York Post

Det finne n rad trådar i olika forum ute på nätet som bestämt hävdar att Facebooks appar drar mer batteri/ström än andra appar. Det finns användare som gjort egna mätningar – kanske inte helt vetenskapliga men de orkar åt ett visst håll.

Reddit

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: