Antalet användare på Twitter sjunker i USA – nedgång med nästan 9 procent

av | feb 1, 2023 | Nyheter

person holding turned on space gray iPhone 5c near table

Antalet personer som använder Twitter i USA har minskat med nästan 9% sedan Elon Musk tog över, enligt en färsk studie. I oktober 2022, precis innan Musk tog ägandet, visade studien att 32,4 % av amerikanerna använde Twitter. I december och januari hade den siffran sjunkit till 29,5 %.

Undersökningen där nästan 25 000 amerikaner tillfrågats om sina vanor på nätet genomfördes av COVID States Project, ett gemensamt forskningsinitiativ av Northeastern University, Harvard University, Rutgers University och Northwestern University som publicerar rapporter om epidemiologi, opinionsundersökningar och samhällsvetenskap.

Demokrater

Undersökningen visar också att de som nu lämnar Twitter, i USA, är  främst från demokrater, som lämnat Twitter i högre antal än oberoende och republikaner. 38 procent av de som identifierade sig som demokrater använde Twitter i oktober. Den siffran hade sjunkit till 32,9 % i januari. Förändringen av republikaner och oberoende användare var statistiskt obetydlig, enligt studien.

● Genom att jämföra vår undersökning från oktober 2022 som genomfördes omedelbart innan Elon Musk köpte Twitter med vår undersökning från december 2022–januari 2023, sjönk andelen amerikaner som rapporterade att de använde Twitter från 32,4 % till 29,5 %. Denna nedgång drevs av demokrater, av vilka 38 % rapporterade att de använde Twitter i vår undersökning innan Musk tog över företaget, som sjönk till 33 % efter det.

● 53 % av republikanerna litar på att Elon Musk gör det som är rätt antingen något eller mycket, jämfört med bara 24 % av demokraterna.

● Demokrater var 15 % mer benägna än republikaner att lita på Twitter för att göra det som är rätt innan Musk köpte sajten, men förtroendet bland republikaner och demokrater konvergerade till samma nivåer efter Musks övertagande, med 34 % av båda partierna litade på att Twitter gjorde det som är rätt .

● Republikanerna uppfattade en betydande minskning av partiskhet mot konservativa på Twitter och en ökad neutralitet efter att Musk tog över, medan demokrater såg en betydande ökning av partiskhet mot liberaler och en minskning av neutralitet sedan Musk köpte Twitter.

The Covid States Project

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: