Så delar du skärm via FaceTime

av | jan 24, 2023 | Tips & Råd

FaceTime, Apples videosamtalsfunktion och tjänst, har stegvis byggts till en lösning även för videokonferenser med flera deltagare. Så här kan du dela din bildskärm med andra i FaceTime.

När du har startat ett FaceTime-samtal, tryck på skärmen för att ta fram kontrollfältet och tryck på delningsikonen, som ser ut som en rektangel med en person framför sig.

Tryck på Dela min skärm. En tre sekunders nedräkning börjar, sedan visas ett svart fönster med dina initialer på den andra personens skärm. Det är här ditt delade innehåll kommer att visas när du har valt en app. (Använder du en iPhone stängs kameran av medan du delar din skärm. Om du använder en iPad förblir kameran på.)

Svep uppåt för att visa din startskärm.

Välj appen eller dokumentet du vill dela. Om du vill dela en webbsida, öppna din webbläsare. Vid det här laget kommer din skärm att visas för den andra personen.

Som standard kommer ditt innehåll att vara ett mindre infällt fönster på andra uppringares skärmar, som de kan trycka på för att förstora. Du kommer att se den andra personen i ett infällt fönster, som du kan flytta runt, eller till och med glida utanför skärmen för att få den ur vägen. Tänk på att om du trycker på deras fönster pausas skärmdelningen.

När du navigerar genom appar, foton eller webbsidor kommer personer i ditt samtal att se exakt vad som visas på din skärm.

Så här slutar du dela din skärm på iPhone

Tryck på den aktiva samtalsikonen i det övre vänstra hörnet och tryck sedan på skärmdelningsikonen igen. Det kommer omedelbart att avsluta skärmdelningen.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian