Så fjärrstyr du kameran i din iPhone med din Apple Watch

av | dec 5, 2022 | Tips & Råd

Har du en Apple Watch så kan du styra kameran i din iPhone med klockan och du kan till och med se den bild som kameran visar – alltså se den bild du tänker at med din iPhone med din klocka.

Din Apple Watch kan därmed fungera som en fjärrkontroll av din iPhone. Praktiskt om du ska ta självporträtt eller en bild på stativ.

Så här gör du:

Starta Kamera-appen, fjärrstyrningen i din Apple Watch. Ikonen är grå med en del av en kamera på med en liten gul pil.

Vänta några sekunder så dyker den bild som din iPhone “ser” upp i din klocka. Nu kan du ta en bild, byta kameraläge Puch göra i princip det du kan göra direkt i kamera-appen. Du kan fjärrstyra din iPhone.

Det är allt!

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian