Gratis är gott: Redigera och rita med GIMP, vasst gratisprogram

av | dec 5, 2022 | Gratis är gott

Redigera och rita med GIMP

Redigera och rita med GIMP

GIMP är ett open source-program som ibland liknas vid Adobe Photoshop och du kan göra massor med GIMP men ingångströskeln är inte riktigt lika låg som med Photoshop. GIMP är lite knepigare att komma överens med och lära sig men det är helt gratis så du har rätt bra betalt för ditt tålamod.

GIMP finns dessutom för de flesta plattformarna vilket är en fördel om du arbetar i projekt tillsammans med andra.

GIMP is a multi-platform photo manipulation tool. GIMP is an acronym for GNU Image Manipulation Program. The GIMP is 7suitable for a variety of image manipulation tasks, including photo retouching, image composition, and image construction.

GIMP has many capabilities. It can be used as a simple paint program, an expert quality photo retouching program, an online batch processing system, a mass production image renderer, an image format converter, etc.

GIMP is expandable and extensible. It is designed to be augmented with plug-ins and extensions to do just about anything. The advanced scripting interface allows everything from the simplest task to the most complex image manipulation procedures to be easily scripted.

What’s new in version 2.10.32

Updated on Dec 05 2022

  • Updated babl and GEGL (issue #8281)
  • Package split in an Intel and Apple Silicon DMG variants
Requirements for GIMP
  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.9 or later

GIMP

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian