Gratis är gott: VLC Media Player – klarar de flesta av dina filer

av | dec 1, 2022 | Gratis är gott

Gratistipset: VLC Media Player

Gratistipset: VLC Media Player

VLC Media Player är ett av ´måsteprogrammen´för din Mac. VLC kan spela upp praktiskt taget alla video- och ljudformat som används idag.

Hittar du en fil som du inte kan spela upp så prova med VLC. Sannolikheten är stor att du kan se/höra innehållet.

VLC Media Player is a highly portable multimedia player for various audio and video formats (MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, MP3, OGG, …) as well as DVDs, VCDs, and various streaming protocols. It can also be used as a server to stream in unicast or multicast in IPv4 or IPv6 on a high-bandwidth network.

What’s new in version 3.0.18

Updated on Nov 30 2022

macOS:
  • Fix audio device listing with non-latin names
  • Update some translations
Misc:
  • Fix rendering and performance issue with older GPUs
Contribs:
  • Update aom

VLC

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian