Så får du fart på din DNS igen i macOS

av | nov 23, 2022 | Tips & Råd

Så får du fart på din DNS igen i macOS

Så får du fart på din DNS igen i macOS

Domain Name System (DNS), är en viktig del i din dator och hela Internet. Se det som nätets telefonkatalog som gör att du hittar rätt webbplats. Ibland kan din DNS behöva återställas och städas för att du ska få fart på din Mac igen. Så här gör du.

Du behöver först hitta Terminalprogrammet som du hittar i foldern verktyg i din Mac. Starta Terminalprogrammet och skriv:

sudo killall -HUP mDNSResponder;say DNS cache har rensats

DNS:ens cache kommer nu att rensas och återställas vilket brukar vara det som behövs för att få fart på din dator igen.

I kommandot finns även ett kommando som gör att din dator faktiskt kommer att säga att kommandot är utfört.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian